Totalt var 74 hoder samlet, hvorav 59 fra medlemsmassen, noe som er på linje med fjoråret. Møtet ble igjen avholdt på Tradebrokers "hjemmebane", i Rosenholm Campus' auditorium.

Dagen ble innledet med at daglig leder i Tradebroker, Terje Fagervik, ønsket velkommen. Han ga raskt stafettpinnen videre til TOOLS, som i kraft av å ha blitt kåret til "Årets leverandør" for 2024, hadde vunnet taletid på rådsmøtet. Vi har tidligere omtalt kåringen av TOOLS som "Årets leverandør" for 2024. Tildelingen av diplom fant sted under årsmiddagen i februar. Monica Borge og Arne Røv ga oss et innblikk i det de anser som sine suksesskriterier som årsak til en dobling av avtalebruken fra oppstarten i 2021.

Etter en kort pause, entret Terje Fagervik igjen podiet. Han orienterte kort om kommende og pågående avtaleprosesser, med en klar oppfordring til deltakelse.  

Etter Terje entret Henning Bodin fra BLDNG (ja, Building) podiet. Han ga oss en innføring i "den smarte arbeidsplassen", om hvordan teknologi kan være en driver for produktivitet og trivsel, samtidig som det kan bidra til kostnadsbesparelser. Effektiv utnyttelse av arealer og dreining av fokus fra frekvens- til behovsstyring, var stikkord å ta med seg.

Etter dagens første planlagte pause, var det tid for det første bidraget knyttet til KI. Anders Mendoza Sveinhaug og Cato Gundersen fra KPMG dro oss gjennom de viktigste forutsetningene for å lykkes med å ta i bruk KI på en måte som faktisk gir verdi – Fra grunnmuren som må på plass, til konkrete eksempler vist i en demo. 

Neste programpost var et bidrag om EHF-fakturaens fortreffelighet som informasjonsbærer ift. økende krav om å kommunisere klimadata på en effektiv måte. Byggstand, som et bransjeinitiativ, har definert hvordan klimadata kan legges på varelinjenivå i fakturaene. Andre Mamelund fortalte hvordan slik automatisering kan bidra til en kraftig reduksjon i ressursbruken, samtidig som morgendagens krav til en EHF-faktura imøtekommes. 

Sånn drøyt halvveis i programmet var det tid for lunsj. Sans + Samling er Fursetgruppens kantinekonsept på Rosenholm Campus. De leverer på høyt nivå, og det så tilsynelatende ut som at alle fant noe de likte. Hyggelig var det også at å se at praten rundt bordene fløt godt!

Kjetil Istad, daglig leder i oppstartsselskapet SourceMagnet, hadde fått tildelt den utfordrende halvtimen etter lunsj. Det løste han på utmerket vis. Kjetil gikk praktisk til verks og diskuterte mulighetsrommet for bruk av KI som del av anskaffelser og kontraktsoppfølging, krydret med sine egne vurderinger om hva som er modent for det.

Siste faglige bidrag stod Tradebrokers egen Victoria Syslak for. Under overskriften Bærekraft i Tradebroker, ga Victoria oss en oppdatering på status, bl.a. gjennom høydepunkter fra Etisk handel-rapporten, informasjon om pågående prosjekter ift. Åpenhetsloven, datainnsamling knyttet til varers opprinnelsesland, samt erfaringer fra anskaffelser med miljø som tildelingskriterium. Det jobbes godt på dette området i Tradebroker, til glede for medlemmene. Et tydelig bevis på god jobbing, var at vi ble tildelt Etisk handels Inspirasjonspris tidligere i år.    

Før siste post på programmet – selve rådsmøtet – var det igjen en kort pause og kaketid. Cake i easy, stilte med velsmakende, "sponset" kake. 

Siste post på programmet var selve rådsmøtet. Daglig leder Terje Fagervik og styrets leder Runar Stalsberg guidet forsamlingen gjennom det formelle. Siste agendapunkt var valg. Vi ønsker Henrik Hellberg fra Orkla, Kenneth Næss fra Veidekke og Therese Mork Høgseth fra Statkraft velkommen inn i styret. Samtidig benytter vi anledningen til å takke av Johanna Malkan Nyberg, Mårten Skällenäs og Stein Orven-Haugstad. Det nye, samlede, Tradebroker-styret, finner du her.

Presentasjonene fra møtets faglig del finner du her (krever pålogging)